Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 14:16 - Външно опроверга "Таймс", "Гардиън" и Си Ен Ен: България няма да гони руски дипломати!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Британски и американски медии твърдят, че се присъединяваме към наказателните мерки Цветан Цветанов също отрече информациите, вчера и премиерът Бойко Борисов поиска ясни доказателства, че Москва стои зад нападението с разработената в СССР отрова „Новичок”

Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на Министерството на външните работи във връзка с появилата се информация в британски и американски медии, че редица страни от ЕС, сред които и България, ще изгонят руските си дипломати заради случая „Скрипал“. 

България на този етап няма намерение да се присъедини към другите членки на ЕС, които изгониха руски дипломати, заяви по-рано зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов преди партиен форум в Поморие, предаде бТВ. 

„Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към такива действия”, обясни Цветанов. 

Вчера и премиерът Бойко Борисов поиска ясни доказателства, че Москва стои зад нападението с разработената в СССР отрова „Новичок”. 

В същото време обаче британските „Гардиън” и „Таймс” и американската тв Си Ен Ен съобщиха в свои материали, като се позовават на пожелали анонимност източници, че нашата страна все пак ще гони руски дипломати. 

10 държави от ЕС вече предприеха такива мерки и според дипломатически източници България, Германия, Франция, Дания, Латвия, Литва, Естония, Чехия, Холандия и Ирландия има голяма вероятност да се присъединят към тях, пишат те. 

Според изданията "безпрецедентният ход на координирано изгонване ще започне в понеделник с отзоваването на посланика на ЕС в Москва (Маркус Едерер) за четири седмици“. 

Решението за отзоваването му бе взето на вчерашната среща на Европейския съвет в Брюксел.

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179752
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930