Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 10:42 - РУСИЯ, ПУТИН И КРАЯТ НА ЗАДКУЛИСАТА...откъс
Автор: nomer1edno Категория: Бизнес   
Прочетен: 3085 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 30.03.2015 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


.


.



.

 

...Това наистина е така. В продължение на 14 години Путин беше критикуван от всички за всичко. В това число го критикувахме и ние, руските патриоти – понеже го смятахме отговорен за политиката на държавна русофобия и за еврейското настъпление в Русия.

Именно затова днес елементарната порядъчност изисква от нас да признаем очевидното: «пост-съветската» епоха с унизителната зависимост на Москва от световната Задкулиса и Вашингтон, с животинската либерална русофобия, издигната до държавна идеология, с всевластието на еврейските олигарси в икономиката и политиката – приключи.

И това е несъмнена заслуга на Владимир Путин.

  

www.ruskline.ru

 

Превод със съкращения: Любомир Чолаков


Този превод е обект на авторско право.

Разрешава се препубликуването му, изцяло или на части,

САМО с посочване на преводача и линк към източника















 

...В състава на руската делегация Берл Лазар придружаваше президента при посещенията му в Израел и концлагера Освиенцим…

Такова трогателно внимание не остана без отговор.

На 27 февруари 2008 г. пред свои съмишленици в Англия, Берл Лазар каза:

- Преди малко повече от 50 години в Ленинград се родило момче, което имало за съседи еврейско семейство. Момчето било приветливо посрещано в това семейство и от млада възраст започнало да изпитва уважение към еврейския свят. Там го хранели с еврейска храна, то виждало как главата на семейството чете еврейски книги, там оценило по достойнство уважителното отношение на членовете на еврейското семейство един към друг. Това момче се казвало Владимир Путин. Нито един ръководител на Русия и СССР не е направил толкова много за евреите, както Владимир Владимирович Путин. Във всички отношения. Безпрецедентно. Сега в Русия много кметове на градове, ръководители на области и министри са евреи. Това стана норма. След няколко срещи с Путин министър-председателят на Израел Ариел Шарон в доверителни разговори с мен неведнъж подчертаваше, че «нашият най-голям приятел, на евреите и Израел, се намира в Кремъл".

 

Сега вече всеки читател може да реши сам за себе си: дали си струваше Русия да бъде спасена от олигархичен преврат с неизбежен резултат унищожаването на нейния държавен суверенитет, разделянето й на части и поетапното присъединяване на тези част към глобалната американска империя – дали си струваше в името на това спасение да се реализира толкова тесен съюз между Кремъл и русофоба Берл Лазар?

Тук всеки трябва да прецени самостоятелно.

Разбира се, може да се настоява, че в резултат на този съюз Путин е станал марионетка на един равин-талмудист, както и безволен подгласник на християнофобите-хасиди.

Но със същия успех може да се предположи обратното: че в този случай господарите на световното задкулисие просто са били грамотно «прецакани».

Колкото до Берл Лазар, оказал се изкушен от ласкаене и похвали, Кремъл, без много да му мисли, го «купи» срещу 2-3 дрънкулки-ордени и срещу възможността да пътува по цял свят и да разказва колко е близък с президента на Русия и как неговите усилия са осигурили невиждано процъфтяване за руското еврейство…

Тълкуванията може да бъдат различни, но практическият резултат е ясен: еврейските олигарси в Русия силно оредяха.

Макар, че Путин, както обикновено, се отнесе доста снизходително към победените заговорници. Пострадаха само Ходорковски и неговият екип. Нещо повече, когато държавата реши да изкупи нефтената компания на Абрамович, му плати цели 13 милиарда долара.

Последният и «най-устойчив» олигарх се оказа Михаил Фридман. Това е напълно обяснимо: още в началото на 2000-те години той успя да слее своята нефтена империя ТНК с английския гигант «Бритиш петролеум» - и по този начин новата корпорация ТНК-ВР стана практически неуязвима за Кремъл.

Но и той беше принуден да я продаде на държавната «Роснефт» - тоест на същия този Кремъл, от когото се надяваше да намери закрила при англичаните. На 26 юли 2012 г. британското списание «Форейн полиси»  («Foreign Policy») озаглави статията си, посвена на Фридман, твърде красноречиво: «Последният свободен олигарх». Там пишеше:

«Руският нефтен магнат Михаил Фридман си мислеше, че може безнаказано да разсърди Путин – но се оказа, че сериозно се е заблудил. «Роснефт» направи заявка да купи частта на «Бритиш петролеум» в корпорацията ТНК-ВР. За онези хора, които владеят деловия руски език, всичко стана ясно: щом компанията е свързана с Путин, «заявка» значи «купуване». Заявката на «Роснефт» означаваше само едно: гейм оувър, играта приключи. Вероятно «Роснефт» ще погълне частта на Фридман, а самия него въобще ще го изхвърлят от нефтения сектор. Ограничавайки дейността на Фридман, Путин очевидно ще закрие епохата на класическите пост-съветски олигарси»…

.....със съкращение...







Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nomer1edno - Оригиналната статия-превод
24.02.2015 10:46
носи заглавието:

ПУТИН И КРАЯТ НА ЗАДКУЛИСНАТА РЕВОЛЮЦИЯ,
автор Константин Душенов

Приятно четене и запознанство с истинския Путин, а не с този, с когото
ви плашат всеки ден нашите путьовци!...
цитирай
2. jelev03 - Превод от Чолаков.... мерси!
24.02.2015 10:54
Превод от Чолаков.... мерси!
цитирай
3. nomer1edno - Тъпите парчета,
24.02.2015 11:06
които не харесват преводите на Чолаков

ДА ЧЕТАТ НА РУСКИ - В ОРИГИНАЛ,

но те нали са тъпи парчета, слагат минуси с неспасяемите си мозъци...Всуе.


Целият свят разбра КОИ СА ВИНОВНИЦИ ЗА ВСИЧКИТЕ ВОЙНИ СЛЕД 1944 Г.
цитирай
4. ok3223 - Нумеро не минава
24.02.2015 12:31
Истините стават известни и побеждават накрая.
А новите технологии им помагат да достигнат до всеки, и всеки да види и разбере истината, стига да поиска.
Истните за света и хората, за ставащото по света.
цитирай
5. nomer1edno - Още някой зомбиран пустиньяк
24.02.2015 13:38
няма ли да шибне минусче по гъза си?
цитирай
6. nomer1edno - Кой си ти бе, змей говнян?
24.02.2015 22:36
jelev03 написа:
Превод от Чолаков.... мерси!


пусни поне един постинг! Или си негрАмотен?!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nomer1edno
Категория: Видео
Прочетен: 1362489
Постинги: 427
Коментари: 2484
Гласове: 14331
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031